Odpowiednia ekspozycja towaru jest niezwykle istotna w każdej branży. Nie omija to także lokali gastronomicznych, w przypadku, których klient musi obejrzeć produkt, który zamierza kupić. W końcu z pewnością nie jeden raz usłyszeliśmy o tym, że klienci bardzo często kupują oczami. Branża gastronomiczna jest doskonałym tego przykładem.

Zastosowanie witryn chłodniczych

witryny chłodnicze przeszkloneAby odpowiednio wyeksponować produkty spożywcze lokale wchodzą w posiadanie witryn chłodniczych. Jednak oprócz doskonałej prezentacji, posiada ona także inne równie istotne zalety. Przede wszystkim witryny chłodnicze przeszklone pozwalają na zachowanie dłuższej świeżości. Jak wiemy zadowoleni klienci w przypadku tego rodzaju działalności są kluczem do sukcesu, a za nim stoi właśnie wysokiej jakości żywność. To właśnie dlatego zakup sprzętu, który zapewni odpowiednią temperaturę przechowywania jedzenia jest bardzo ważny. Z witrynami chłodniczymi możemy zatem spotkać się w przypadku lokali oferujących sprzedaż wyrobów mięsnych, ciast oraz w garmażerce. Oprócz zapewnienia odpowiedniej temperatury produktom, witryna chłodnicza posiadająca przeszklone drzwi doskonale spełnia funkcje wizualne. Klient nie musi prosić sprzedawcy o pokazanie produktu, może go bowiem obejrzeć przez szkło. Dzięki doskonałej ekspozycji klienci sięgają po produkty znacznie częściej, nie będąc tego do końca świadomym. Kiedy bowiem wyroby są schowane, w taki sposób, aby wchodzący ludzie ich nie widzieli, klient nie wie o istnieniu danego produktu, dopóki o niego nie zapyta.

Podejmując decyzję o zakupie witryny chłodniczej pamiętać należy o kilku elementach. Przede wszystkim zwróćmy uwagę na jej funkcjonalność. Sprawdźmy zatem jej drzwi, wnętrze oraz spód. Ponadto nie zapomnijmy dopasować modelu urządzenia do funkcji, które będzie ono spełniać.